وزوز گوش که اغلب بهعنوان زنگ زدن گوش از آن یاد میشود، اصطلاحی پزشکی است که به منظور توصیف درک صدا در یک یا هر دو گوش بدون وجود هیچگونه صدای واقعی با منبع خارجی بهکار میرود. طبق پژوهشهای صورت گرفته، مشخص شده که تقریبا 50میلیون نفر در ایالاتمتحده به درجات مختلف از وزوز گوش رنج میبرند و در تقریبا یکسوم این افراد، شدت وزوز بهحدی آزاردهنده بوده که آنان را ناچار به مراجعه به پزشک کرده است.
باوجود اینکه هنوز درمان قطعی برای وزوز گوش وجود ندارد، اما با فهم بهتر علائم، راهکارهای کاهش وزوز و همینطور بیماریهای مرتبط با آن، میتوان درمانهایی را بهمنظور کمک به سازگاری با وزوز یا برطرف کردن کامل آن پیشنهاد داد. اغلب افراد از زنگ زدن در گوش یا حس پری سر برای توصیف وزوز خود استفاده میکنند.
این صدای آزاردهنده میتواند به اشکال مختلف مانند زنگ زدن، همهمه، صدای سوت مانند یا خش خش مانند درک شده و بم یا زیر بهنظر برسد. علاوه بر این، وزوز میتواند در یک یا هر دو گوش و بهصورت ممتد یا قطع و وصل شونده گزارش شود.
وزوز گوش اغلب در بزرگسالان دیده میشود اما امکان رخ دادن آن در تمام سنین وجود دارد. علاوه بر شنیدن صدایی که فاقد منشا بیرونی است، وزوز میتواند با ناراحتی، اختلال در خواب و علائم ناتوانکننده دیگر در زندگی فرد مبتلا باشد.
همچنین، اضطراب نشانه رایج دیگری در افراد مبتلا به وزوز گوش است که میتواند بر شغل یا دیگر شرایط پراسترس زندگی فرد تاثیرات منفی بارزی بر جا گذارد.